fbpx

Отлагат Световния икономически форум в Давос заради пандемията

Пандемията от новия коронавирус отложи и Световния икономически форум в Давос, който трябваше да се проведе през януари 2021 година.

Годишната среща на бизнес и политически лидери, която традиционно се провежда в швейцарския ски курорт Давос, е преместена за лятото на следващата година, съобщиха Ройтерс и БНР.

„Съветът на експертите е, че не можем да бъдем домакин на събитието през януари“, се казва в изявлението на организацията.

Срещата, която е домакин на съперничещи си държавни глави, включително на президента на САЩ Доналд Тръмп и на китайския президент Си Цзинпин, се провежда веднъж годишно от 1971 г. насам.

Това събитие се превърна във времето в топ място, на което се обсъждат глобалните предизвикателства.

От групата заявиха, че решението за забавяне на събитието „не е взето лесно, тъй като необходимостта глобалните лидери да се съберат, за да създадат общ път за възстановяване и да оформят „Голямото рестартиране“ след Covid-19, е толкова спешна“.

Вместо обичайната януарска среща, Световният икономически форум в Давос ще бъде домакин на виртуални дискусии на високо ниво през седмицата от 25 януари 2021г., посочват от организацията.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"