fbpx

Полицията разтури палатковите лагери призори

При акция на полицията тази сутрин около 4,30 часа униформени с високоговорители са призовали протестиращите, които бяха вдигнали палатки но „Орлов мост“ в София, да се махнат от кръстовището.

След това всички вещи са били натоварени на камион. 12 души са задържани, информираха от Столичната дирекция на вътрешните работи.

Решението да бъдат премахнати палатките на трите кръстовища в София било взето вчера от временния оперативен щаб в СДВР.

Според властта са постъпили много жалби от недоволни граждани, че се ограничава придвижването им.

Тази сутрин пред Нова телевизия лидерът на НФСБ Валери Симеонов каза, че по време на вчерашния коалиционен съвет  освен ситуацията с правителството, е било обсъдено „полицията да си свърши работата“.

Снощи протестиращи се събраха пред централата на партията му и хвърляха яйца и домати по фасадата.

„Евентуалната оставка на правителството в края на септември не е обсъждана. Това е лично мнение на Томислав Дончев, което той е изразил. Когато го попитахме защо го е казал, той отговори, че е бил притиснат по време на телевизионното предаване“, заяви още Валери Симеонов.

По думите му решението да останат на власт е взето единодушно, включително и от Томислав Дончев.

Сега трябва да сме гневни, полицията възстанови корупционния, не конституционния ред, заяви адвокат Николай Хаджигенов пред Първо районно управление, където се събраха протестиращи след задържането на Арман Бабикян и други граждани. По-късно те бяха освободени.

На територията на няколко населени места в страната се провежда специализирана полицейска операция за възстановяване на обществения ред, съобщиха от СДВР.

Полицията вдигна палатковите лагери на протестиращите и на другите места в страната.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"