fbpx

Уорън Бъфет разпродава акциите на авиокомпаниите

Американската компания Berkshire Hathaway продаде всички свои акции на американски превозвачи.

Това беше обявено по време на телеконференция с участието на инвеститорите и предприемачът Уорън Бъфет, който е ръководител на конгломерата, предаде ТАСС.

Стойността на тези ценни книжа беше оценена на приблизително 4 млрд. долара. Сред тях са акции на United Airlines, Delta Airlines, American Airlines и Southwest Airlines.

„Мисля, че има индустрии, за съжаление, индустрията на въздушния транспорт, включително тези, които претърпяха сериозни щети поради предписаните ограничения, причинени от събития, които са далеч отвъд това, което можем да контролираме“, заяви предприемачът.

„Ако ни харесва компанията, тогава купуваме колкото е възможно повече от нейния дял и я запазваме възможно най-дълго“, добавя Бъфет. „И ако променим решението си, ние не се ограничаваме до половината мерки.“

Корпоративните сметки на Berkshire Hathaway за първото тримесечие на 2020 г. бяха представени в събота.

За първото тримесецие на годината Berkshire Hathaway отчете нетна загуба от 49,7 млрд. долара.

Миналата година печалбата на компанията беше оценена на 21,7 млрд. долара.

Според последните оценки на Bloomberg Бъфет се нарежда на пето място в списъка на най-богатите хора в света. Богатството му се изчислява на 72 млрд. долара.

Berkshire Hathaway притежава големи дялове в десетки компании. Сред тях са водещи американски банки, производители на оборудване.

Разпространението на вируса причини сериозни щети на американската икономика и доведе до значително намаляване на цената на акциите на много компании. Особено трудна ситуация се разви за въздушните превозвачи.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"