fbpx

Apple възвръща позиции, пуска ударно нови смартфони

След първоначалния шок от пандемията, Apple пусна поръчки за 75 милиона части за смартфони за новия си модел тази есен, приблизително равен на обема на поръчките за пускането на нови модели през 2018 и 2019 година. Това съобщи във вторник Bloomberg.

Според източници на агенцията, близки до  телекомуникационната компания, след представянето на новия модел ще бъдат направени допълнителни поръчки за още 5 милиона устройства. Така до края на годината общият обем на смартфоните с 5G поддръжка в магазините ще достигне 80 милиона бройки. Приблизително същото ниво беше постигнато преди пандемията.

Apple също така възнамерява да пусне на пазара всички останали нови артикули, планирани за тази година: интелигентни високоговорители, таблет, слушалки.

Пандемията доведе до затваряне на много магазини, включително на Apple, и нарушаване на веригите за доставка. Пускането на новия смартфон, първоначално планирано за началото на есента, се отложи с няколко седмици.

Ситуацията обаче започна да се подобрява, тъй като търсенето на комуникации – устройства и софтуер – се увеличи с удължаването на периодите на самоизолация.

В резултат на това акциите на Apple поскъпнаха със 76% тази година, а капитализацията на корпорацията надхвърли 2 трилиона долара.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"