fbpx

До часове пускат българските тирове през унгарската граница

Премиерът Борисов е получил уверение от унгарския си колега Виктор Орбан, че ще бъде осигурен по-късно днес коридор за преминаване на българските тирове, които от дни стоят на границата.

Веднага след разговора вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева е получила обаждане от министъра на външните работи и търговията на Унгария Петер Сиярто, съобщиха от пресцентъра на МС.

Той я уверил, че до няколко часа границата ще бъде отворена за български граждани. Сиярто допълнил, че ще бъде създадена организация занапред български граждани да могат да преминават сухопътните граници на Унгария от 21 ч местно време (22 ч българско) до 5 ч местно време (6 ч българско).

Посолствата ни във Виена и Будапеща оказват пълно съдействие на блокираните сънародници.

По време на телефонния си разговор, премиерът Бойко Борисов и унгарския му колега Виктор Орбан обсъдили също така пандемията.

Борисов изтъкнал мобилизацията на българската индустрия и бързата й реакция, така че да започне производството на необходимите в момента в целия свят защитни облекла.

Той е добавил, че когато България задоволи нуждите си и разполага с достатъчно защитни облекла, има готовност да окаже помощ и на други страни, изпаднали в нужда.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"