fbpx

В Банско очакват добър зимен сезон

Банско стои много добре като зимен курорт. Предлага се голямо разнообразие от пакети, които да удовлетворят различните туристи. Затова и бизнесът смята, че предстоящият зимен сезон ще е добър и успешен за курорта.

Това заяви за БТА Малин Бистрин, председател на Съюза на туристическия бизнес в града.

Тази година около 60% от туристите ще бъдат от чужбина, което означава, че Банско стои доста добре на чуждите пазари, подчерта Бистрин.

Той допълни, че и летният сезон за курорта е бил успешен, защото се отчита 17% ръст на туристите. Всяка една седмица са правени различни събития, което е мотивирало туристите да останат по-дълго от традиционния дълъг уикенд – от петък до неделя.

Предлаганите пакети дават възможност да се представи не само Банско, но и региона. Хората могат да яздят коне, да се разхождат по планината, да посетят избите, манастирите. Практикуването на различни видове туризъм вече се усеща и дава своя резултат, каза още Бистрин.

По традиция Банско привлича много студенти, които празнуват своя празник в планинския град. Цените са разнообразни, започват от двайсет лева на човек за къщите за гости. Има различни пакети за различните джобове.

През следващите месеци Банско ще привлича посетители не само за празниците, но и за спортуване и екскурзии. Очаква се голям интерес по време на Световната купа по ски за жени.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"