fbpx

Инфекцията в света се засилва, цените на петрола падат

Цените на петрола намаляват за втора поредна сесия в понеделник. Увеличаването на случаите с коронавирус в САЩ и други региони принуди някои държави да върнат частична карантина, което отслабва търсенето на гориво.

Фючърсите на суровия нефт Brent паднаха с 1,76% до 40,30 долара за барел тази сутрин. Фючърсите на WTI поевтиняха с 1,79% до 37,80 долара за барел, съобщи Ройтерс.

Цената на Brent може да нарасне през юни, третия пореден месец, след като водещите световни производители на петрол се съгласиха да удължат безпрецедентното намаление на производството с 9,7 милиона барела на ден до края на юли.

Въпреки това, коронавирусните инфекции в света надхвърлят 10,2 милиона души. Индия и Бразилия докладват повече от 10 000 нови случая дневно. Правителствата въвеждат отново ограничения, тъй като се наблюдават нови огнища в страни като Китай, Нова Зеландия и Австралия.

Въпреки усилията на ОПЕК + да намали производството, запасите от нефт в Съединените щати, най-големият световен производител и потребител на петрол, достигнаха рекордни нива.

Междувременно американските енергийни компании намалиха броя на петролните инсталации,водещият индикатор за бъдещото производство на петрол, до минимума от 2009 г.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"