fbpx

И румънските туристи се насочиха към Гърция

От преминалите през последните уикенди около 1200 румънски туристи през ГКПП-Дуранкулак повечето са се насочили към плажовете в Гърция.

Това съобщи пред БТА Дарина Аргирова, председател на туристическото сдружение „Каварна“.

В региона всички хотели, които разполагат общо с над 3200 легла, са отворени, но туристи почти няма и браншът очаква непредвидим и труден сезон.

Почти няма резервации за началото на юли, макар че почивните бази са подготвени с противоепидемичните мерки срещу коронавирусната инфекция.

Персоналът е осигурен с маски, определен е режим за дезинфекция, включително и къщите за гости разполагат с препарати.

В Каварненския регион през миналото лято, сред най-успешните сезони през последните години, са пребивавали повече от 58 000 туристи, реализирали над 273 000 нощувки.

Председателят на туристическото сдружение информира, че в община Каварна само 5 на сто от бранша са се възползвали от подпомагащата мярка „60/40“.

Гърция актуазилира изискванията за влизане в стратата. Почиващите чужденци ще бъдат задължени да попълват нов формуляр, в който ще се съдържа информация за държавата, от която идват и адрес на престоя по време на ваканцията им. От 1 юли в страната ще заработят всички международни летища.

Пристигащите в Кипър българи пък трябва да представят документ за отрицателен тест за коронавирус.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"