fbpx

Със 116 „за“ депутатите приеха промените в правителстото

От 205 гласували народни представители 116 се обявиха „за“ промените в кабинета „Борисив-3“, против останаха 89 депутати.

Въпреки настояванията на БСП промените бяха обсъдени в отсъствието на министър председателя Бойко Борисов. Те бяха представени от вицепремиера Томислав Дончев.

В изложението си той посочи, че министрите на финансите Владислав Горанов, на икономиката Емил Караниколов и на вътрешните работи Младен Маринов са подали оставки пред министър-председателя и са поискали да бъдат освободени от правителството.

Съобщи същи, че на техните постове се предлагат съответно Кирил Ананиев, Лъчезар Борисов и Христо Терзийски. Д-р Костадин Ангелов е предложен за министър на здравеопазването, каза още от трибуната на парламента Дончев, като посочи, че Кирил Ананиев е подал оставка от този пост.

Министърът на туризма Николина Ангелкова подаде оставка пред министър-председателя, продължи Дончев и предложи от името на министър-председателя поста да се заеме от вицепремиера Марияна Николова.

„С некомпетентната си и непоследователната си политика управляващите са източник на кризи – и социална, и здравна, и икономическа – всякаква.

Трябва да са ходят, за да не са прави повече лобистко законодателство през задната врата на парламента, за да не се назначават послушници, които горят като бушони, а смели и неопетнени хора, за да няма репресии и страх“, заяви от парламентарната тарибуна лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„Обединява ни първо целта – разграждане на мафиотско- олигархичния модели  и градеж отначало. Не спирайте българи, не спирайте да протестирате“, допълни Нинова.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"