fbpx

Мащабна акция на данъчни и полиция в „Хиполенд“

Данъчни служители от Националната агенция за приходите (НАП) и служители на Икономическа полиция са влезли днес в офиса на „Хиполенд“, съобщиха медии.

Засега не се уточнява какъв е поводът и обхватът на ревизията.

На 2 септември собственикът на веригата магазини Мариан Колев написа в социалните мрежи, че синът му е сред пострадалите от обгазяване по време на протеста и едва не е загубил зрението си.

„Искам да изразя пред всички вас моята огромна лична „благодарност“ към полицая, който днес, на протеста в центъра на София, лично напръска в лицето от 20 см разстояние 17-годишния ми син, дошъл, заедно с още над 20 000 свободни граждани от всички възрасти, да изрази открито и като свободен европеец своята гражданска позиция“, написа Колев.

„Горд съм, че през целия си съзнателен живот съм създал и развивам бизнес, че давам работа на над 350 човека, че плащам до стотинка предвидените от законите данъци и осигуровки, за да осигурявам заплатите включително на хората, които днес ни „пазят“, обгазявайки и ослепявайки децата ни“, допълни още шефът на „Хиполенд“.

Той обвини полицията, че не е използвала обикновен сълзотворен газ, чието действие е краткотрайно, а с химическо оръжие, което може да доведе до трайни увреждания.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"