fbpx

108 са кандидатурите за „Наградите на БАИТ” за 2019 г.

Shovelware (Шъвълуеър)

108 регистрации от личности, компании и институции са направени в конкурса „Наградите на БАИТ“ за 2019 г. до края на срока за регистрация -13 януари 2020 г.

Това съобщиха от Българската асоциация по информационни технологии.

Най-голяма конкуренция за наградите тази година има в категорията Успешен ИКТ продукт/услуга, в която се състезават 23 иновативни проекта.

По традиция има много образователни проекти, които се състезават в категорията Образователна награда – тази година участниците са 19.

За Младежкaта награда кандидатурите са 14. Ученици и студенти от цялата страна представят своите иновативни ИКТ проекти и дават заявка за успешно развитие в сферата на информационните и комуникационни технологии.

Оспорвана ще бъде надпреварата и в категория Публична администрация с 14 кандидатури. Държавни и общински институции ще се надпреварват с внедрените от тях проекти в административното обслужване на гражданите и бизнеса.

Предстои оценяване от журито на подадените проекти, като номинациите в отделните 7 категории ще станат известни в средата на февруари.

И 9-то издание на „Наградите на БАИТ“ се провежда под патронажа на президента на България, който по традиция връчва специалната награда.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"