fbpx

Държавата отпуска до 200 000 евро помощ на туристически фирми

Туроператори и туристически агенти от днес могат да кандидатстват за безвъзмездната помощ от 10 млн. лв. по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност 2014-2020”, съобщиха от Министерството на туризма.

Всеки от кандидатите трябва да заяви в проектното предложение до 10% от общия си оборот за 2019 г., но не повече от прага на de minimis от 200 000 евро, или 391 166 лв.

Средствата, които се предоставят по процедурата трябва да бъдат използвани за покриване на текущите нужди и извършване на разходи за оперативен капитал, чиято стойност се калкулира в стойността на предоставяната туроператорска/туристическа агентска услуга.

Проектното предложение се подава изцяло по електронен път чрез попълване на уеб базиран формуляр за кандидатстване и подаване на формуляра и придружителните документи чрез Информационната система за управление и наблюдение на Структурните инструменти на ЕС в България (ИСУН 2020). Кандидатите трябва да имат валиден електронен подпис.

Крайният срок за подаване на документите е 16:30 часа на 20 октомври 2020 г.

Допълнителни въпроси могат да се задават само по електронната поща на адрес: opicmt@tourism.government.bg. Отговорите се публикуват само в ИСУН 2020 и на интернет страницата на Министерството на туризма. Няма да бъдат предоставяни отговори на въпроси по телефона.

Пълният пакет документи по процедурата е публикуван в ИСУН 2020: https://eumis2020.government.bg, на интернет адреса на Министерството на туризма.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"