fbpx

До 30 юни може да се кандидатства за схемата 60:40

До 30 юни тази година се удължава периодът, в който работодателите могат да кандидатстват за компенсации от държавата, за да запазят работниците и служителите след отмяна на извънредното положение.

Това реши правителството с приемането на промени в Постановление № 55 от 2020 г., което регламентира реда и условията за изпълнението на мярката.

Компенсациите ще се изплащат за целия период или за част от периода от 13 март до 30 юни, но за не повече от три месеца. Работодателите, получили компенсации по постановлението, трябва да изплащат на работниците и служителите трудово възнаграждение в размер не по-малък от осигурителния доход за месец януари 2020 г.

За държавната подкрепа могат да кандидатстват работодатели, които заради извънредното положение са спрели цялата дейност на фирмата, част от дейността или работата на отделни служители и работници.

Финансовите средства, необходими за компенсациите, са от фонд „Безработица“ на Държавното обществено осигуряване, съобщи правителствената пресслужба.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"