fbpx

НСИ открива колцентър за преброяването на 20 април

От 20 април гражданите от цялата страна ще могат да задават въпросите си по преброителната карта на тел. 02 9078 430 в специалния колцентър.

Експертите ще имат техническа възможност да отговарят на над 40 обаждания едновременно. Работното време на телефонната линия е от 8.00 до 20.00 часа всеки ден, включително през празничните и почивните дни. 

Поради епидемиологичната обстановка в страната пробното преброяване на населението и жилищния фонд ще се проведе само чрез електронна преброителна карта.

То е своеобразна „генерална репетиция“ за същинското преброяване, което ще е през януари догодина. Преброяване ще има в целия Европейски съюз.

Електронното пробно преброяване ще започне в 0.00 ч. на 20 април и ще приключи в 24.00 ч. на 30 април, като ще бъде достъпно за цялата страна.

Всеки български или чужд гражданин, пребиваващ обичайно на територията на страната, може да се регистрира на www.e-census2021.bg и да преброи жилището, в което живее, и своето домакинство.

На случаен принцип ще бъдат определени и домакинствата, които ще получат покана да попълнят анкетни карти за изследвания за репродуктивните нагласи и миграционното поведение на населението.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"