fbpx

Омбудсманът настоява КЕВР да публикува проверката на „Топлофикация София“

Омбудсманът Диана Ковачева изпрати писмо до председателя на Комисията за енергийно и водно регулиране инж. Иван Иванов, в което настоява КЕВР да публикува на сайта си резултатите от наскоро приключилата извънредна  проверка на „Топлофикация София“.

На 25 август т.г. омбудсманът поиска от регулатора да провери топлофикационното дружество заради възстановяването на надвзетите суми след поевтиняването на природния газ със задна дата и проблемите, породени от изравнителните сметки.

В институцията на обществения защитник постъпиха стотици жалби на граждани от получените сметки.

„По информация от медии, публикувана на 05.11.2020 г., става ясно, че разпоредената от Вас извънредна проверка е приключила, като Комисията за енергийно и водно регулиране не е установила нарушения на нормативните изисквания от страна на топлофикационното дружество“, пише омбудсманът.

В препоръката си Диана Ковачева обръща внимание, че преди седмица е изтекъл и законоустановеният срок – 31 октомври 2020 г., в който КЕВР трябваше да представи в Народното събрание подробна информация за възстановените суми в резултат от намаление на цената на природния газ.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"