fbpx

Още държави спират пътуванията до Евросъюза

От 13 март Русия ограничават въздушните пътувания до Италия, Германия, Франция, Испания. Ще се поддържат  тези полети, които ще позволят на руските граждани да се върнат в Русия.

Това заяви премиерът Михаил Мишустин и помоли руснаците да проявят съпричастност към мерки за борба с коронавируса, предаде ТАСС.

Според него опасността от заразата в страната е сведена до минимум.

Мишустин добави, че федералните власти трябва да отменят всички пътувания в чужбина с изключение на най-спешните.

 Също така се препоръчва да се ограничат бизнес, спортни, развлекателни и други публични събития.

Русия беше първата страна, която затвори границата си с Китай веднага, след като избухна епидемията там.

Южнокорейското правителство разширява от 15 март списъка на страните, пристигащите от които преминават специална проверка. Добавени са Франция, Германия, Испания, Великобритания и Нидерландия. Досега на специална процедура бяха подложени пристигащите от Китай, Хонконг, Макао, Япония, Иран и Италия.

Температурата им ще бъде измерена на летището, те ще попълват анкетни карти за здравословното си състояние и ще трябва да съобщят своя адрес за престой в Южна Корея.

Саудитска Арабия разшири издадените забрани за пътувания от и до ЕС и 12 други страни, след като съобщи за 24 регистрирани нови случаи, предаде Ройтерс. Общият брой на заболелите в кралството достигна 45.

Освен страните от ЕС мярката важи за Швейцария, Индия, Пакистан, Шри Ланка, Филипините, Судан, Южен Судан, Етиопия, Еритрея, Кения, Джибути и Сомалия.

Гражданите и постоянно пребиваващите в Саудитска Арабия ще имат 72 часа да се върнат от засегнатите от забраната страни.

Вчера президентът на САЩ Доналд Тръмп забрани влизането в страната на граждани от Европа за следващите 30 дни.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"