fbpx

Проверяват нова пратка птиче месо от Полша заради салмонела

Българската агенция по безопасност на храните проверява пратка замразено пилешко месо, замърсено със салмонела. Късно снощи е получен сигнал по Системата за бързо съобщаване на храни и фуражи RASFF от Италия за пилешко от Полша. 

Предприети са незабавни действия за установяване на проследяемостта на месото.  Предстои да бъде извършена детайлна проверка. При откриване на налични количества от засегнатите партиди, те ще бъдат изтеглени от пазара и възбранени. В получената нотификация не се споменава полската фирма, за която до момента бяха издадени нотификации.

Агенцията по храните ще взема проби за лабораторно изпитване на всяка пратка с птиче месо и субпродукти от Полша, които влизат у нас.

Предприетите действия са заради зачестилите нотификации за салмонела в птиче месо от Полша. 

Всички продукти ще бъдат поставени под забрана до получаване на резултата. При положителни проби за салмонела, БАБХ ще предприема незабавни действия.

Припомняме, че миналата седмица Агенцията започна да взима проби на пристигащите в страната ни пратки с птиче месо от един и същи полски производител, след получени няколко нотификации за наличие на салмонела.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"