fbpx

Изтича последен срок за производители на плодове и зеленчуци

Изтича последният срок, в който градинарите, кандидатствали за субсидии за плодове и зеленчуци, могат да докажат реализацията на продукцията си.

Те трябва да подадат декларация по образец и да предоставят нужните документи до днес, 31 януари, припомнят от Държавен фонд „Земеделие“.

Попълненият опис се подава на електронен и на хартиен носител, придружен от копия на описаните документи.

Те се депозират в областните дирекции на ДФЗ по постоянен адрес на кандидата – физическо лице и адрес на управление на кандидата – юридическо лице или едноличен търговец.

Утвърденият образец на електронен опис на документите, с които се доказва реализацията на произведената продукция, е публикуван на сайта на фонда.

На същото място се намира и Инструкция за попълване. Файлът съдържа възможност за създаване на опис до 100 реда.

Ако е необходимо земеделските стопани могат да поискат по-голям файл с възможност за създаване на повече редове от областните структури на ДФЗ. При попълване на приложения файл не се обединяват редове, не се добавят работни страници и по никакъв начин не се променя формата на зададената таблица.

Без субсидии остават кандидати, които не са предоставили декларация и опис по образец, утвърден от изпълнителния директор на ДФ „Земеделие“ за произведената продукция, както и документи, които доказват нейната реализация.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"