fbpx

Състезание за бизнес идеи организират в Бургас

Състезание за бизнес идеи, свързани с морската икономика, организира Община Бургас с подкрепата на членовете на местната група URBACT.

Спонсори са Регионалната организация на конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ Бургас) и Пристанище Бургас.

Заявления за участие се приемат до 20 март 2020 г. Регистрацията става чрез попълване на формуляр, достъпен в платформата https://bluactburgas.bg/. Организаторите уточняват, че ще бъдат приемани само заявки, получени чрез платформата, не се допуска изпращането им по електронна или обикновена поща.

Конкурсът, наречен „Burgas BlueS“, се провежда в рамките на проект „BLUACT – Градове в действие за син растеж“, финансиран по програма URBACT III. В него си партнират 7 европейски пристанищни града, които имат за цел да споделят добри предприемачески практики в областта на Синята икономика. Освен Бургас, това са Пирея (Гърция), Матаро (Испания), Матосиньос (Португалия), Салерно (Италия), Остенде (Белгия) и Галац (Румъния).

В състезанието за предприемачески идеи могат да се включат както физически, така и юридически лица.

Фирмите трябва да бъдат стартиращи предприятия, регистрирани в Търговския регистър максимум до 3 години преди датата на кандидатстване. Задължително изискване е кандидатите да има бизнес идея, в рамките на която ще извършват предприемаческата дейност на територията на община Бургас.

Проектите, с които кандидатстват, могат да бъдат бизнес идеи в ранен етап на разработване или изпълнение. Условието към участниците е също така да съставят екипи от минимум двама членове.

Кандидатите, отговарящи на условията, чиято бизнес идея е приложима в областта на Синята икономика на територията на община Бургас, ще продължат участието си в следващите фази на конкурса – Кампус и Demo Day.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"