fbpx

Предоставяме най-чистото море, заяви премиерът Борисов

 „Изпълнихме това, което сме обещали – да предоставим най-чистото море“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на инспекцията на пречиствателната станция за отпадни води и изграждане на довеждаща инфраструктура на територията на Приморско и Китен.

Инвестиционният проект се финансиране по Оперативна програма „Околна среда“ и е за общо 22,27 млн. лева. От тях 16 млн. лева са безвъзмездна финансова помощ, община Приморско осигурява 2 млн. лева, а останалите средства са от държавния бюджет.

Реконструкцията и разширяването на съществуваща пречиствателна станция ще обслужва над 55 000 жители и гости на Приморско и Китен по време на туристическия сезон.

По време на обиколката си премиерът съобщи още, че днес ще бъде пуснат обходният път на Поморие. Участъкът е с дължина 5.8 км и е последният етап от модернизацията на пътя Бургас-Слънчев бряг.

Следващата седмица трябва да започне строежът на Северния обход на морския град, което ще даде възможност от Столицата до Слънчев бряг да се пътува без светофар.

„Водата ни е чиста. Това помага на туризма. Хубаво е, че плажовете са пълни, десетки чартъри вече кацат в Бургас. Трябва да свикнем с вируса и стопанският живот в държавата да продължи“, допълни Борисов.

Виновните лица за строежа на Алепу ще си получат наказанието, каза премиерът, запитан как коментира строежа на подпорната стена, който предизвика обществено недоволство. И посочи, че „строежът ще остане прекрасно място за къщичка за птици“.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"