fbpx

Министър и кмет посрещат туристи в Бургас като официални гости

Първият чартърен полет с туристи кацна на летище Бургас и така символично беше открит туристическият сезон. Туристите бяха посрещнати като официални гости и със сувенири.

Сред посрещачите на 189-те туристи от Нидерландия, сред които основно семейства с деца, бяха министърът на туризма Николина Ангелкова и кметът на Бургас Димитър Николов.

„Приветствам с добре дошли туристите от Нидерландия, които избраха за лятна почивка България. Планираният полет на Corendon, за който говорихме преди 2 седмици, се осъществи и се надяваме да ни е на късмет като начало на активния летен сезон“, каза Николина Ангелкова.

В Бургас се очакват 4 полета от Германия в неделя, надеждите са поетапно да се възстанови част от чартърната програма на летището.

Компанията ще лети 4 пъти седмично, българската държава плаща по 35 евро субсидия за самолетна седалка.

Вече е планирана полетна програма с тази компания до 5 октомври.

„Повече от три месеца не сме извършили нито един полет с туристи. Важна причина да изберем страната ви като първа дестинация е информацията, че ще бъдат субсидирани полетите, каза Шьорд де Корт, директор за продукти и доходност на компания Corendon.

Според него туристите не са притесняват от коронавируса, а мерките в Нидерландия срещу заразата са същите както в България.

Кметът на Бургас Димитър Николов допълни, че вече се работи с холандски блогъри за популяризиране на Южното ни Черноморие.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"