fbpx

Спад на Уолстрийт след указа на Тръмп за социалните мрежи

Нюйоркската фондове борса затвори по-ниско в четвъртък след решение на американския президент Доналд Тръмп да подпише указ за социалните мрежи и да проведе пресконференция за Китай в петък.

Цената на акциите на Twitter паднаха с 2,2%, а на Facebook – 0,2% след новината за решението на Тръмп, предаде Ройтерс.

От Белия съобщиха, че президентът е подписал указ, който регулира дейността на социалните мрежи и ще ги лиши от защита от обвинения в клевета.

Тръмп каза, че генералният прокурор на САЩ Уилям Бар веднага ще започне да изготвя законопроект, регламентиращ дейността на компаниите, работещи в социалните мрежи.

Загрижеността за китайско-американските отношения също допринесе за спада на пазара.

Икономическият съветник на Белия дом Лари Кудлоу каза пред CNBC в четвъртък, че сега Хонконг може да се наложи да се разглежда като част от Китай, що се отнася до търговията и други въпроси, повтаряйки думите на държавния секретар Майк Помпео в сряда.

Фондовите индекси нарастваха по-голямата част от сесията, тъй като инвеститорите продължиха да залагат на бързо възстановяване след икономическия спад, причинен от коронавируса.

Влошаване на отношенията през последните седмици между САЩ и Китай, двете най-големи икономики в света, може да заплаши силно възстановяването на фондовия пазар.

Индустриалното средно ниво на Dow Jones се понижи със 147.63 пункта, или с 0.58%, до 25.400.64, индексът S&P 500 загуби 6.4 пункта, или 0.21%, до 3.029.73, а NASDAQ падна 43,37 точки, или 0,46%, до 9,368,99.

S&P 500 все още е над нивото от март на фона на надеждата за силно възстановяване благодарение на възобновяването на бизнес активността след масивни стимулиращи мерки в подкрепа на икономиката.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"