fbpx

От „Спаси Перник” искат оставки пред регионалното министерство

Със скандирания за оставки десетки граждани протестират пред сградата на Министерство на регионалното развитие в София.

Членове на инициативния комитет „Спаси Перник” дори са се опитали да нахлуят вътре и са били отблъснати от полицията с лютив спрей.

“Министерство на Разграбването, Разрухата и Безхаберието”, гласи плакат, който носят протестиращите. На друг пък пише: “Заради въздуха! Заради водата! Заради храната! Заради децата! Оставка!”, предаде БГНЕС.

“Искаме оставката на престъпното, некадърно и корумпирано правителство”, заяви лидерът на „Възраждане” Костадин Костадинов.

„Протестираме срещу политиката на правителството с идеята, която имат да създадат т.нар. воден холдинг“, заяви Марин Филипов, който също е на протеста. Той обяси, че протестиращите са против създаването на държавен ВиК холдинг.

„Участници в протеста пред МРРБ са опитали да пробият полицейския кордон и да влязат в сградата. При действията им е счупена входната врата на министерството. Двама служители на реда са пострадали /от хвърлен предмет и удар с дръжката на знаме/. Оказана им е медицинска помощ. Въпреки предупрежденията, протестиращите не са изпълнили полицейските разпореждания. Това е наложило използването на помощно средство /лютив спрей/“, уточняват от МВР.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"