fbpx

До 977 900 лв. субсидия за инвестиции във ферми, вече приемат проекти

До 30 септември ще продължи приемът на проекти за инвестиции в земеделски стопанства по Програмата за развитие на селските райони.

Общият бюджет на този прием е 58 674 000 лв.

Субсидията е 50 % от допустимите разходи за проекта. Минималният размер за един кандидат е 29 337 лв., а максималният  –  977 900 лв.

Средствата са целево насочени към земеделски стопанства от сектор „Животновъдство“, съобщиха от аграрното министерство. Основен приоритет ще имат проекти, които се реализират в райони в близост до зони, в които е имало болести по животните.

По-голям брой точки ще получават и проекти, представени от по–малки земеделски стопани и такива, които планират инвестиции за повишаване на биосигурността във фермите си.

Чрез финансовата подкрепа ще се стимулира първично селскостопанско производство и съхранение само на собствени земеделски продукти, както и  подготовката им за продажба.

Кандидатите трябва да попълнят уеб базиран формуляр, който заедно с придружителните документи се подава чрез Информационната система за управление и наблюдение на средствата от Европейските структурни и инвестиционни фондове за периода 2014 – 2020 г. (ИСУН 2020).

Условията за кандидатстване и приложенията към тях са публикувани на интернет страницата на Министерство на земеделието, храните и горите.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"