fbpx

Търсенето на луксозни автомобили в Китай подобрява прогнозите на Daimler

Германският производител на автомобили Daimler повиши прогнозата си за печалба за 2020 г. в петък. Това се дължи на 24-процентният скок в търсенето на луксозни автомобили в Китай през третото тримесечие.

Възползвайки се от подобрените цени и спада на фиксираните разходи, коригираната възвръщаемост на продажбите в подразделението на Mercedes-Benz Cars & Vans се повиши до 9,4%, в сравнение със 7% година по-рано и отскочи от минус 1,5% през второто тримесечие, съобщи Ройтерс.

Производителят на автомобили и камиони заяви, че сега очаква печалбите през цялата година преди лихвите и данъците да достигнат нивата от предходната година, в сравнение с предишните очаквания за спад.

От Daimler заявиха, че са продали 45 000 хибридни и електрически коли през третото тримесечие и очакват продажбите да нараснат през четвъртото. Това би позволило на производителя да изпълни целите на Европейския съюз за намаляване на вредните емисии.

Коригираната печалба преди облагане на компанията е нараснала до 3,48 милиарда евро (4,11 милиарда долара) през тримесечието, спрямо 3,14 милиарда година по-рано. Резултатите помогнаха за повишаването на акциите на Daimler с 2%.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"