fbpx

Томислав Дончев смята, че арестуваният зам-.министър ще бъде отстранен

Вицепремиерът Томислав Дончев смята, че щом като има съмнения за някой от висшия ешалон на властта, той трябва да бъде отстранен.

Това Дончев заяви пред БНР по повод заместник-министъра на екологията Красимир Живков, който вчера беше арестуван за участие в престъпна група за внос на боклуци.

Според вицепримиера скоро министър председателят Бойко Борисов ще излезе с позиция по казуса.

„Ако държавата оказва подкрепа на някой вид бизнес, това се прави по уредения в закона ред, т.е. предоставя се безвъзмездно финансиране, променя се законодателството, но друга държавна подкрепа не съществува и не би трябвало да съществува, това е нерегламентирана подкрепа“, коментира Дончев по повод задържането на бизнесмените братя Бобокови и твърденията на прокуратурата, че зам-министърът е участвал в схеми с тях.

Дончев коментира и друга злободневна тема – данъците. Няма нужда от промяна на данъчния модел, е позицията на вицепремиера.

Той нарече „спорно“, взето след много спорове, решението за намаляване на ДДС за ресторантьорите. Самият той е бил против.

Колкото до мярката „60 на 40“, тя на първо време ще работи до месец септември, защото икономическите трудности след пандемията сега предстоят, каза още Томислав Дончев.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"