fbpx

Тръмп стопира разговорите за нови икономически стимули

доналд тръмп

„Президентът ви обърна гръб“, написа кандидатът на демократите за Белия дом Джо Байдън в туит, насочен към американците.

Повод за това стана неочакваното решение на президента Тръмп да прекрати разговорите с демократите относно пакета за икономическа помощ, съобщава Ройтерс. Новината за спиране на преговорите за нов кръг от стимули предизвика моментален спад с 2 процента на акциите на Уолстрийт.

„Наредих на моите представители (в Конгреса, бел.ред.) да спрат да водят преговори до след изборите, когато веднага, след като спечеля, ще приемем основен законопроект за стимулиране, който се фокусира върху трудолюбивите американци и малкия бизнес“, написа Тръмп в Twitter.

На фона на тази увереност Ройтерс цитира свое проучване, според което одобрението за Джо Байдън нараства с 4 %, като разликата между двамата претенденти е вече 12 на сто – 52 % за Байдън, срещу 40 за Доналд Тръмп.

В реч в Гетисбърг, Пенсилвания, Байдън заяви, че страната преживява „тотална безмилостна партизанска война“.
„Носенето на маска не е политическо изявление. Това е научна препоръка “, изтъкна демократът, намеквайки за нежеланието на Тръмп да носи маска дори след заразяването си с коронавирус.

Лидерът на републиканците в Сената Мич Макконъл коментира, че е съгласен с Тръмп, изтъквайки казаното от президента, че „те (преговорите за икономически стимули) няма да дадат резултат и трябва да се концентрираме върху постижимото“.

Според президента на САЩ „постижимото“ е избирането от Сената на номинирана от Тръмп Ейми Кони Барет за нов член на Върховния съд.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"