Туитър със 7% спад на акциите си след банването на Тръмп

Туитър със 7% спад на акциите си след банването на Тръмп

Акциите на “Туитър” (Twitter) паднаха със 7 на сто в предварителната търговия на Уолстрийт. Вероятната причина е решението социалната медия да блокира акаунта на действащия президент на САЩ Доналд Тръмп, предава агенция “Блумбърг”, цитирана от БНР.

Според “Ройтерс”  понижението на акциите е стигнало и 8 процента в даден момент. Котировките на компанията бележат спад с 8 на сто и при търговете в Германия.

На 8 януари – петък, “Туитър” обяви, че закрива достъпа на Тръмп до личния му акаунт @realDonaldTrump заради нарушаване на правилата на социалната мрежа, а освен това и заради опасения, че той може да се опита да предизвика безредици.

Припомняме, миналата седмица огромна тълпа от привърженици на Тръмп безпрецедентно нахлуха в сградата на Капитолия в опит да осуетят утвърждаването на резултатите от президентските избори от 3 ноември миналата година, спечелени от демократа Джо Байдън.
За няколко часа бе преустановена работата на Камарата на представителите и Сената по утвърждаването, които традиционно в миналите години е формален акт.

Тръмп има огромен брой последователи в Туитър, чрез който в последните четири години той анонсираше някои от важните си управленски решения, често без консултации със своите съветници и министри.

До голяма степен туитовете му „нахъсаха“ миналата седмица неговите привърженици да атакуват сградата на Конгреса.