fbpx

Тръмп препоръча „Америка на първо място“ на държавите по света

Президентът на САЩ Доналд Тръмп използва речта си пред Световния икономически форум в Давос, за да прокламира за пореден път приоритета в политиката си – „Америка на първо място“.

Нещо повече, той призова и другите държави да възприемат подобен, насочен към нацията, подход към икономиката и политическите отношения по целия свят.

„Новият просперитет на Америка е безспорен, безпрецедентен и ненадминат навсякъде по света“, обяви Тръмп от трибуната на Давос. По думите му, цитирани от CNBC, Америка е постигнала този зашеметяващ обрат не с промени „на парче“, а възприемайки изцяло нов подход, „насочен към благополучието на американския работник.“

„Всяко решение, което вземаме относно данъците, търговията, регулациите, енергетиката, имиграцията, образованието и други, е фокусирано върху подобряване на живота на обикновените американци“, добави той. „Само когато правителствата поставят на първо място собствените си граждани, хората ще бъдат изцяло инвестирани в тяхното национално бъдеще.“

Голяма част от речта му бе съсредоточена върху успеха, отчитан от администрацията, провеждайки политиката „Америка на първо място “, коментира още CNBC. Това е набор от насоки, които се опитват да облагодетелстват средните американци чрез икономически политики като търговски защити или намаляване на данъци.

По думите на президента на САЩ сделката с Китай, както и тези с Мексико и Канада представляват нов модел на търговия през 21 век.

Отношенията ни с Китай никога не са били толкова добри, както сега. Това бе труден път, но отношенията ми с президента на Китай са великолепни, изтъкна Доналд Тръмп.

Тръмп призова и други държави да следват примера на САЩ и да освободят гражданите си от съкрушителната тежест на бюрокрацията.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"