fbpx

Твърда подкрепа за Албания в ЕС, Македония не търси консенсус, смята Борисов

бойко борисов

 „България твърдо подкрепя Албания по пътя й към европейското семейство. Считаме, че сте показали посветеността си към европейските ценности, отговорността и мотивацията да вървите напред и имате нашата подкрепа“, заяви министър-председателят Борисов по време на телефонен разговор с премиера на Албания Еди Рама.

Те са обсъждали позицията на страната ни относно преговорните рамки за присъединяване на Албания и Република Северна Македония ЕС, съобщи правителственият пресцентър.

Премиерът Борисов отбелязал също, че страната ни е сред най-силните застъпници на процеса по разширяване на Съюза и затова издигна темата високо в европейския дневен ред по време на Българското председателство на Съвета на ЕС през 2018 г.

България е една от държавите, които най-много е настоявала и желала Република Северна Македония да стане част от ЕС. Усилията на България винаги са били насочени към постигането на консенсус по важните за двете страни теми, подчерта още Борисов. Според него подобна ангажираност не се наблюдава от страна на Република Северна Македония.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"