fbpx

Volkswagen спира временно производството в Русия заради липса на части

Volkswagen спира производството си в Русия от 30 март до 10 април. Причината е липсата на части, доставяни от европейските заводи, съобщава ТАСС.

„Поради липсата на компоненти, доставяни от европейски заводи, Volkswagen Group Rus временно ще спре производството в автомобилния завод в Калуга и в Нижни Новгород за две седмици – от 30 март до 10 април 2020 г.“, се казва в изявление на автомобилния производител.

От компанията уточняват, че в периода на спиране на персонала ще се плаща съгласно законодателството на Руската федерация.

„В момента можем да осигурим стабилна доставка на автомобили и резервни части за нашите дилъри и клиенти“, заявяват от Volkswagen.

По-рано беше съобщено, че поради липса на компоненти, компанията временно намалява производството на Skoda Rapid в автомобилния завод в Калуга.

Основният производствен обект на Volkswagen в Русия се намира в технологичния парк Грабцево в Калуга. Там има и завод за 1.6 MPI бензинови двигатели от серия EA211.

Автомобилният завод прави моделите Volkswagen Tiguan, Volkswagen Polo и Skoda Rapid. Максималният му производствен капацитет е 225 хиляди автомобила годишно.

Според Асоциацията на европейските бизнеси, продажбите на Volkswagen в Русия през 2019 г. са намалели с 2%, до 104,4 хиляди автомобили.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"