fbpx

Български продукт чисти кръвоносните съдове и подобрява паметта

Ензимен продукт, който почиства кръвоносните съдове и ставите, подобрява паметта  и функциите на ендокринната система ще бъде представен от Института по криобиология и хранителни технологии по време на предстоящото Международно изложение в Пловдивския панаир.

Новост за българския пазар е ядливата опаковка за храни, в която има ябълков пектин, създадена от същия институт.  Дебют ще направи и продукт на Института по консервиране и качество на храните – мъфин с натурални заместители на захарта и  добавени протеини.

За първи път по време на изложбите „Фудтех“, „Винария“ и „Вкусове от Италия“ от 19 до 23 февруари 2020 г. в Международен панаир Пловдив ще се проведе конкурсът „Нов продукт на българския пазар“.

Идеята е да се подкрепи пазарният  дебют на висококачествени храни и напитки от наши и чуждестранни фирми. Кандидатите са над двадесет, като преобладават здравословните храни.

Сред тях са луканка с ром, бонбони с бял и черен трюфел, сладолед, който се приготвя за няколко минути.

Посетителите на изложбите „Фудтех“, „Винария“  и „Вкусове от Италия“ могат  да видят и дегустират  селектриани  колекции от храни, гурме специалитети  и напитки в уникалния Град на виното и деликатесите. И тази година публиката  ще има  възможност да даде своите оценки в традиционния конкурс „Изборът на потребителя“.

В технологичната зона специалистите ще се запознаят с нови машини, материли и опаковки за хранителната и лозаро-винарската индустрия.

Очаква се над 40 000 гости от страната и чужбина да разгледат шестото издание на мегафорума за агробизнес, вино, храни и оборудване, който е единствен на Балканите. Част от него е и Международната селскостопанска изложба „Агра“. Мащабното икономическо събитие се организира от Международен панаир Пловдив.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"