fbpx

ДНСК спря строежа в комплекса „Нове Хоумс“

Началникът на Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) спря изпълнението на всички видове строителни и монтажни работи на 8 сгради от „Нове Хоумс“ в София. Комплексът се свързва с избягалия в Дубай хазартен бос Васил Божков.

Спирането на строителството е след проверка по документи и на място в изпълнение на разпореждане на ВАП от 08.06.2020 г.

Тогава началникът на ДНСК и главният архитект на гр. София бяха сезирани да проверят законността на реализираното строителство в посочения комплекс, състоящ се от жилищни сгради за продажба.

При проверките е установено, че в одобрените инвестиционни проекти по част „Архитектура“ липсват предвидените във влезлия в сила Подробен устройствен план (ПУП) едноетажни междинни връзки между сградите на комплексното застрояване. Между осем сгради в комплекс „Нове Хоумс“ е предвидено разстояние, значително по-малко от изискуемото.

Така например, между две от сградите са предвидени 3 м, вместо нормативно установените в случая 21,40 м, представляващи височината на лежащата сграда.

Освен това е констатирано, че строителните и монтажни работи се извършват и сградите не са завършени.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"