fbpx

Електронно гласуване ще определи отличниците в туризма

Започна електронното гласуване за четвъртите Годишни награди в туризма-2019. Онлайн вотът ще определи носителите на призове в 16 категории в конкурса на Министерството на туризма. Всеки може да гласува онлайн за един участник в рамките на една категория (отчита се едно гласуване от всеки IP адрес). Може да се подкрепи кандидат от всяка категория.

Близо 100 са кандидатите, допуснати до финалната фаза. Призовете са разпределени в 6 професионални категории, 5 художествени и 4 специално предназначени за българските общини. Голямата награда „Изборът на българите“ традиционно ще бъде определена сред всички, включени  в „100-те национални туристически обекта“ и „50-те малко познати места“. 

Най-много участници – 19, ще се надпреварват за приза „Туристическо събитие“. За отличник в категория „Туристическа атракция/обект и устойчивост на инвестицията“ се състезават 15 кандидати. Сериозен е интересът и към категориите „Специализиран туризъм“ и „Иновация“. 18 общини са подали документи за участие в конкурса.

За златните статуетки в 5-те художествените категории – радио, телевизия, печат, онлайн медия и блог, ще се състезават 26 кандидати. Надпреварата ще е най-оспорвана при онлайн медиите, там има най-много участници. 

Може да се гласува за финалистите до 6 декември 2019 г. на www.tourismawards.bg. Сайтът е достъпен и през уебстраницата на Министерството на туризма.

Наградите ще бъдат връчени на официална церемония в София на 16 декември 2019 г. Победителите ще получат статуетка, изобразяваща символа на красотата на България и запазената марка на конкурса – българската роза, изработена от Димитър Германов специално за церемонията.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"