fbpx

Емблематична американска компания за оръжие банкрутира

Remington Outdoor Holding, който включва една от най-старите и най-големи американски компании за огнестрелни оръжия и боеприпаси, Remington Arms, подаде заявление за несъстоятелност, съобщи Bloomberg.

Документите са внесени в съда на щата Алабама. Причината са увеличените дългове на Remington Outdoor към кредиторите. Подаването на съответното заявление е част от процеса на продажба на компанията, уточняват от агенцията.

Това е вторият опит за фалит на Remington Outdoor от две години. През 2018 г. компанията започна тази процедура поради натрупани дългове, както и на фона на спад в продажбите на огнестрелно оръжие след победата на Доналд Тръмп на президентските избори през 2016 г. в САЩ.

За разлика от конкурентката си Хилъри Клинтън, той се противопоставя на ограниченията на огнестрелните оръжия. В тази връзка американците, без да се страхуват от затягане на правилата за придобиване на оръжие, не са ги купували толкова активно както преди.

Но сега, както подчерта агенцията, ситуацията е малко по-различна: поради нарастването на социалното напрежение в САЩ след смъртта на афроамериканеца Джордж Флойд, задържан от полицията, и несигурността поради пандемията на коронавирус, от февруари се наблюдава увеличение на продажбите на огнестрелно оръжие. Това обаче не би могло да предотврати фалита на компанията.

Remington Arms е основана през 1816 година, припомня ТАСС. Оръжията й са били използвани в много въоръжени конфликти на 19-и и 20-и век, включително гражданските войни в САЩ и Русия, както и в Първата и Втората световна война.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"