fbpx

Пламен Младеновски оттеглил кандидатурата си за шеф на КЕВР

Пламен Младеновски, когото ГЕРБ номинираха за председател на Комисията за енергийно и водно регулиране, е оттеглил кандидатурата си.

Това съобщи председателят на парламентарната енергийна комисия Валентин Николов пред БНР.

„Той е експерт и иска да почувства по-широка подкрепа, защото е важно регулаторът да се чувства независим. След като всички, особено кръгът „Манолова“, започнаха злостно да оспорват не неговата експертиза, а това, че едва ли не законът е бил променен заради него и че едва ли не ще бъде послушко, в крайна сметка явно са го демотивирали“, обясни Николов.

Припомняме, много преди името на Младеновски да се появи като кандидатура за шеф на КЕВР, Мая Манолова обяви, че човек с инициали П. М. ще бъде предложен от ГЕРБ за нов ръководител на регулатора.

Пламен Младеновски е директор на дирекция „Електроенергетика и топлоенергетика“ в Комисията.

Да примомним, че още през април изтекоха мандатите на председателя на КЕВР Иван Иванов, който бе представител на Реформаторския блок от предишния парламент, както и на членовете на комисията от ГЕРБ Евгения Харитонова и Светла Тодорова, Димитър Кочков от БСП и Владко Владимиров от “Обединените патриоти”.

През юни от КЕВР излезе информация, че парното може да поскъпне въпреки поевтиняването на природния газ.

 „КЕВР или ще влязат в час и ще говорят това, което реално имат, а не да ми правят прогнози и след няколко дни да ги опровергават”, заяви тогава премиерът Борисов и се закани, че съставът на КЕВР ще бъде сменен, защото и без това е изтекъл мандатът му.

След оттеглянето на кандидатурата на Пламен Младеновски сега, процедурата започва отначало.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"