fbpx

Задържаха голямо количество ментета на „Капитан Андреево“

На митническия пункт „Капитан Андреево“ са задържани 26 556 текстилни изделия, парфюми, обувки и аксесоари със съмнения, че са фалшификати.

 „Марковите“ стоки са открити при извършени проверки през последните дни. 

При един от случаите, стоката е превозвана с товарен автомобил с чужда регистрация, който пътува от Турция за Румъния.

Камионът влиза в страната от Турция на 24.07.2020 г. и е селектиран за щателна митническа проверка. Митническите служители установяват,  че количеството на групажната стока съвпада с обявеното, но част от нея носи емблеми на световни марки.

При проверката са открити  6190 шапки, 3357 мъжки и дамски блузи, 2659 спортни комплекта, 1946 мъжко и дамско бельо, 2394 панталона, всички с логото на световноизвестни марки, сред които  ADIDAS, PUMA, NIKE, CALVIN KLEIN, ARMANI, LOUIS VUITTON, MOSCHINO, VERSACE, BALENCIAGA.

Открити са още 1655 туники, по-голяма част от които носещи изображение на анимационни герои на DISNEY. При други осем случая, на 27 и 28 юли, при проверки, както на камиони, така и на леки коли и автобуси са открити  7601  текстилни изделия – рокли, панталони, блузи, 165 парфюма, 217 чифта спортни обувки и чехли и 372 чанти, портмонета и колани, носещи фигуративното и словесно изображение на известни търговски марки.

Ментетата са задържани и ще бъдат информирани притежателите на търговските марки, съобщиха от Агенция „Митници“.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"