fbpx

Доларът се търгува близо до двегодишно дъно, пик на заразените в САЩ

Доларът се търгува близо до двегодишно дъно на фона на нарастващите съмнения за бързо икономическо възстановяване поради рязкото увеличение на новите случаи на коронавирус в САЩ.

Починалите от Ковид-19 в страната нараснаха с почти 1300 във вторник, което е най-високият денонощен ръст от май, съобщи Ройтерс.

Болниците в Аризона, Калифорния, Флорида и Тексас са претоварени от заболели. В САЩ вече са регистрирани почти 150 хиляди смъртни случая от Ковид-19, с което страната е на първо място в света. Случаите на заразяване нараснаха с над 64 хиляди във вторник и достигнаха до 4,38 милиона.

По-късно днес ще са ясни решенията от юлската среща на Федералния резерв.

Индексът на американския долар спрямо кошница от основни валути тази сутрин намалява с 0.2% до 93.572, като продължава да се държи близо до минимума от юни 2018 г.

Еврото добави 0,26% към 1,1745 долара. Японската йена се търгуваше на 104,96, като се задържаше близо до 4,5-месечния връх от 104,955, достигнат в предишната сесия.

Индексът на доверие на потребителите в САЩ беше 92,6 пункта през юли, докато анализаторите очакваха 94,5 пункта.

Доларът също е под натиск заради несигурността на плана за допълнителна бюджетна помощ за американската икономика.

Републиканците в Белия дом и Конгресът на САЩ във вторник съобщиха за разногласия относно собствения си план за спасяване от 1 трилион долара, докато преговорите с демократите също закъсняха.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"