fbpx

Започва разследване на водната криза в Перник

„Икономическа полиция да дойде в Перник и всичко по трасето да бъде събрано, разпитано, документ по документ да се проверява. Това разпоредих на директора на Главна дирекция „Национална полиция“ Христо Терзийски във връзка с кризата с водата в града“, написа във Фейсбук премиерът Бойко Борисов.

„Такава безогледна безотговорност – тук няма невинни десетилетия наред“, допълни той.

В празничния ден министър председателят пристигна на инспекция в града, който преживява най-тежката си водна криза от години насам.

Осигурена е питейна вода за жителите на Перник. Към града са насочени два тира с минерална вода, както и водоноски. Реално в момента в общината в движение се изгражда нова водопроводна и канализационна система.

Борисов е наредил максимално бързо да се ускори работата и по основния ремонт на пречиствателната станция, за което държавата е отпуснала 3,2 млн. лева.

На място е повикан и директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Николай Николов, за да осигури подкрепа при необходимост от допълнителни помпи.

Според министъра на икономиката Емил Караниколов, който също участва в инспекцията, проблемът с водната криза в Перник ще бъде решен, но инфраструктурата на града е трагична.

По-късно стана ясно, че главният секретар на МВР Ивайло Иванов е поел мащабното разследване за причините за водната криза. Цялата полиция в града също е мобилизирана.

Главният прокурор Иван Гешев е мобилизирал и магистратите. В следващите дни предстоят разпити и проверки.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"