fbpx

Борисов обеща 400 млн. лева компенсации за затворените бизнеси

Държавата ще осигури близо 400 милиона лева, за да компенсира бизнесите, които ще бъдат с ограничена дейност през следващите три седмици.

Това заяви премиерът Бойко Борисов, по време на правителственото заседание тази сутрин, на което се взе решение за нови по-строги противоепидемични мерки от 27 ноември до 21 декември.

„Намираме се в труден момент, в който всички заедно трябва да се изправим срещу нещо колкото познато, толкова и непознато – пандемията от коронавирус“, подчерта премиерът

Той допълни, че не трябва да се прави противопоставяне между здравеопазването и икономиката, защото няма процъфтяваща икономика с болни или заразени с COVID-19 хора. Но няма и здравна система, която да може да функционира без силна икономика.

Доказаният ефект срещу COVID-19 е само един – намаляване на социалните контакти или карантина. Премиерът припомни, че до момента страната ни е била с най-либералния режим за ограничаване на разпространението на коронавируса, за да запази икономическите дейности.

България участва наравно с останалите държави членки в обща доставка на ваксини за ЕС и това ще е единственото, което ще даде възможност на Европейския съюз да заработи пак.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"