fbpx

Пандемията ускорява цифровите технологии, смята основателят на Alibaba

Пандемията на коронавирус не възпрепятства технологичните промени, а напротив, ускорява темповете на развитие на цифровите технологии.

Това заяви в петък основателят на китайската компания Alibaba, Джак Ма, цитиран от ТАСС.

Изказвайки се при откриването на Световната конференция за изкуствен интелект в Шанхай чрез холографска проекция, Джак Ма отбеляза, че разпространението на коронавирус в частност допринася за изследванията и развитието на технологиите в областта на медицината.

„Ако коронавирусът се подозира, че е заразен, лекарят обикновено отделя 15-20 минути за проучване на изображения с компютърна томография, но сега машината върши тази работа само за 20 секунди, тоест 60 пъти по-ефективна от лекарите“, каза Джак Ма.

Според него смяната на хората с роботи и алгоритми е една от най-належащите задачи. „Вирусът няма паспорт, няма държавни граници за него,“ казва Джак Ма. Технологията никога не трябва да има граници.

Световната конференция за изкуствен интелект в Шанхай се провежда от 9 до 11 юли. Повече от 3 хиляди гости участват в нея чрез видео комуникация, а около 200 говорители се изказват лично.

Конференцията за първи път се проведе в Шанхай през 2018 г. и оттогава тя се превърна във влиятелна платформа за сътрудничество и обмен на опит на предприемачи в областта на изкуствения интелект.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"