fbpx

Разсрочват договори по селската програма заради пандемията

Бенефициентите, които изпълняват проекти по селската програма, могат да ги анексират, съобщиха от Държавен фонд „Земеделие“.

От облекчението заради коронавирусната пандемия могат да се възползват кандидати, по чиито проекти е извършено окончателно плащане и са в период на мониторинг. Промяната ще помогне на кандидатите по-лесно да преодолеят определени затруднения.

Всеки бенефициент може да подаде индивидуално искане за изменение на договора за финансово подпомагане, където да бъде посочен периодът, през който е възпрепятстван да изпълнява критериите за подбор, ангажименти или други задължения, да опише конкретно кои са те, както и за какъв срок няма да може да ги изпълнява.

При удовлетворяване на искането, срокът на мониторинг по конкретния проект ще бъде удължен с времето, през което ползвателят не е могъл да изпълнява поетите ангажименти.

Ако не подаде искане за анекс, при следващи проверки от ДФЗ и неизпълнение на заложените дейности, ползвателят няма да може да се позовава на непреодолима сила и извънредни обстоятелства, свързани с пандемията от COVID-19.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"