fbpx

Тази криза е най-тежката за ГЕРБ, смята Цветан Цветанов

„Това е най-тежката криза в управленския мандат на ГЕРБ“, смята Цветан Цветанов, бивш заместник-председател на партията.

Времето, в което се случва тя – година преди парламентарните избори – ограничава възможността за реформи, но и за по-ясна визия за излизане от тази криза.

„По това, което наблюдавам, мисля, че в управлението всичко се фокусира и отива директно към премиера Бойко Борисов. Тук отсъстват тези, които координират дейността в съответните министерства, коментира Цветанов пред БНР.

По думите му арестът на министър засяга най-високите нива в държавното управление, но е по-важно какво се случва на долните нива, които са координирали и проверявали и са докладвали, че няма проблем, след което министър Нено Димов е полагал подпис.

„Политиците започнаха да използват политически прокуратурата.  Политиците създадоха усещане, че прокуратурата може да бъде част от политическите играчи на политическата сцена“, така Цветанов отговори на въпрос дали акцията по задържането на министъра на екологията не е била опит за политическа игра.

Цветанов коментира, че кризата с липсата на вода в Перник не може да бъде определена като сценарий.

Прогнозата на бившия заместник-председател на ГЕРБ е, че няма да се стигне до предсрочни парламентарни избори.

Но, че управлението трябва да покаже как ще се излезе от тази криза. Ако се отиде на предсрочни избори по време на тази водна криза, резултатът ще бъде много тежък за партиите, които в момента формират коалиционното  управление.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"