fbpx

12 организации учредяват експортен хъб България

Зад Експортен хъб България, който се учредява днес  в сградата на иновационен форум „Джон Атанасов“ в София Тех Парк, стоят 12 организации. Те са представители на правителствения и частния сектор – държавни институции, работодатели, висши учебни заведения, клъстерни, комуникационни и бизнес организации.

Сред гостите на събитието са над 130 посланици, търговски аташета, представители на работодателски организации и двустранни камари.

Ето кои са основателите: Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, Конфедерация на работодателите и индустриалците в България, Клийнтех България, Българска консултантска организация, Българска агенция за експортно застраховане, София Тех Парк, Българската стартъп асоциация (BESCO), СофтУни, М3 Комюникейшън Груп, Асоциациятна бизнес клъстерите, Висше училище по застраховане и финанси, Българска стопанска камара

Целта на инициативата е да осигури необходимото пространство, в което представителите на българските предприятия да получат насоки за стъпките, които трябва да предприемат, за да продават успешно на международните пазари.

Основателите на Експортен хъб България си поставят за цел да развият среда, в която бизнесът, държавата и международната общност с представителство в България да общуват, обменят опит и създават нови партньорства.

Експортен хъб България, чийто домакин е София Тех Парк, ще работи активно за интернационализацията на бизнеса и повишаване на българската експортна дейност чрез платформа, която ще улесни българските предприятия при навлизането им на чужди пазари и ще им осигури достъп до информация за спецификите и особеностите на пазарите по света.

Инициативата ще предостави възможност на фирмите да развият и усъвършенстват своите умения и познания, както и да участват в мрежа за обмяна на пазарна информация, опит и знания чрез онлайн и офлайн събития.

В рамките на експортния хъб ще бъде предоставена възможност на всяка страна с посолство в България да направи презентация на бизнес климата си и да представи възможностите за навлизане на чуждестранни фирми, както и да информира за спецификата, регулаторните режими на своя пазар и да даде практически съвети, полезни за развитието на двустранната търговия.

Експортен хъб България ще организира експортна програма за 15 български компании с реализиран на пазара продукт.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"