fbpx

140 компании предлагат стаж и работа онлайн в дните на кариерата

Деветнадесетото издание на „Национални дни на кариерата“ ще се проведе изцяло виртуално от 24 до 26 март 2020 г.

Досега са потвърдили участие 104 фирми, но записванията продължават и се очакват 140 представени компании, казаха от организатора на  форума JobTiger.

По предварителни данни ще се включат онлайн 6000 студенти и млади специалисти.

След въвеждане на ограниченията за събиране на публични места и извънредното положение, JobTiger организира за своя сметка преместването онлайн на най-стария кариерен форум у нас.

Независимо от затрудненията, пред които е изправен бизнесът в момента, повечето фирми-участници потвърдиха включването си във виртуалния формат.

Това доказва, че бизнесът има воля да продължи работа, но по нов и безопасен начин.

„Национални дни на кариерата“ са предпочитани от много фирми за попълване на работни позиции за млади специалисти през пролетта и за откриване на най-добрите кандидати за летните стажантски програми.

През годините форумът даде шанс на над 45 000 младежи да започнат нова или първа работа.

За да се включат младите хора трябва да посетят Careerdays.bg, да разгледат фирмите-участници и да се регистрират за дните, в които се представят интересуващите ги работодатели.

При регистрация те попълват базови данни за себе си, които да предоставят на фирмите. По време на самото онлайн изложение всяка фирма има виртуален щанд, на който са нейните представители и в който има информация за фирмата и за отворените позиции. Посетителите имат възможност да направят кратък чат с представителите на всички фирми, които представляват интерес за тях и да преценят дали да кандидатстват за отворените позици.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"