fbpx

Акциите на технологичните компании продължават нагоре

Европейските акции тръгнаха нагоре в понеделник на фона на признаци за напредък в разработването на медикаменти срещу COVID-19.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп в неделя одобри решението на FDA да разреши лечението на коронавирус с плазма от възстановени пациенти.

Паневропейският индекс STOXX 600 се повиши с 1.34% преди обяд днес, съобщи Ройтерс.

Акциите в технологичния, добивния и химическия сектор поскъпнаха над 1,5%.

Ценните книжа на AstraZeneca Plc нараснаха с 2,1%, след като Financial Times съобщи, че администрацията на Тръмп обмисля да използва експериментална ваксина COVID-19, която корпорацията разработва в САЩ.

Акциите на британската телекомуникационна компания BT Group скочиха с 6,1% на фона на съобщенията за намерението на ръководството да се съпротивлява на придобиванията.

Британският борсов индекс FTSE 100 добави 1,59%.

Огромното рали на технологичните акции може да продължи, твърдят анализатори от инвестиционната банка J.P. Морган, които препоръчват да се запазят инвестициите в сектора поради потенциала му за растеж.

Акциите на компании производители на хардуерно и програмно оборудване показват динамика през тази година, защото кризата с COVID-19 увеличи зависимостта на бизнеса от интернет.

Настоящото рали е подкрепено и от висока производителност на компаниите, се казва в анализа на J.P. Морган.

В допълнение към устойчивия ръст на финансовите резултати, технологичният сектор има здрав баланс и силни парични потоци.

Глобалният индекс на информационните технологии MSCI е нараснал с 27% тази година в сравнение с 1.5% ръст на световните акции.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"