fbpx

Apple и Google се обединяват в проследяването на заразени от COVID-19

Американските корпорации Apple и Google представиха основния набор от инструменти за разработка на приложения за проследяване на контактите на хора, заразени с новия коронавирус.

Това съобщи интернет порталът The Verge.

Бета версията на интерфейса за приложно програмиране (API), по създаването на която двете компании работят в тясно сътрудничество, е насочена към тесен кръг от разработчици.

На първо място, говорим за специалисти, които създават мобилни приложения за лекари и организаци и в сектора на здравеопазването.

По-рано Apple и Google обявиха, че обединяват сили, за да помогнат на здравните специалисти да проследят контактите на хора, които са се заразили с коронавирус.

До средата на май компаниите обещават да развият технология, която позволява да се използва безжичната технология Bluetooth.

Специално за внедряването на тази технология компаниите ще пуснат пълна версия на API, което ще й позволи да функционира на устройства с операционни системи Android и iOS.

Наборът от инструменти, представен в сряда, ще позволи на разработчиците да се подготвят за създаването на програми, които поддържат технология за наблюдение на заразени контакти.

Според The ​​Verge, това може да отнеме няколко седмици. Впоследствие приложенията ще бъдат налични за изтегляне във виртуалните магазини на Apple и Google.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"