fbpx

„Арена Армеец“ става военно-полева болница с 500 легла

Започва изграждането на военно-полева болница в зала „Арена Армеец“ в София по нареждане на Националния оперативен щаб с помощта на армията и силите на резерва.

Това съобщи министърът на отбраната и вицепример по сигурността Красимир Каракачанов пред Епицентър.бг.

Ако се наложи, ще се въведе и военно положение, но засега няма подобно решение на Министерския съвет. На една крачка сме от него, допълни Каракачанов.

Армията е готова да помогне на полицията за спазване на обществения ред. Половината европейски столици се охраняват от армията и хората нямат нищо против.

Още преди няколко дни главният прокурор поиска по-строги мерки, не само тези, които са предвидени в извънредното положение, но и мерки, които са по-близки до военното положение, специално за движението в големите градове, циганските махали, където няма дисциплина, няма съзнание и т.н.

В София живеят 2 милиона граждани, виждаме, че тук са 85% от случаите на коронавирус, които само до вчера бяха 85. Към момента са много повече и са предимно в София, обясни вицепремиерът.

София е най-гъсто населеният град в България, хората живеят близо един до друг, в панелни квартали и т.н., да не говорим за циганските гета, където нещата са катастрофални.

Опасността София да стане основното огнище и да се превърне в един втори Ухан е много голяма.

Така, че колкото по-бързо приемем тези мерки, толкова по-добре, смята Красимир Каракачанов.

Според него коронавирусът показа, че европейският елит е напълно изкуствен и в Европа няма лидери.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"