fbpx

Цените на петрола пълзят нагоре, пазарът очаква подкрепа от Тръмп

Цените на петрола продължиха да се възстановяват в петък, след като президентът на САЩ Доналд Тръмп намекна, че може да се намеси в ценовата война между Саудитска Арабия и Русия в „точното време“.

Цените също бяха подкрепени от плановете на САЩ да закупят до 30 милиона барела петрол до края на юни за аварийните си резерви, докато в Тексас, най-големият в страната щат за производство на петрол, обмислят намаляване на производството.

Фючърсите за суров петрол Brent се повишиха с 1,93% до 29,02 долара за барел, а WTI се повиши с 3,25% до 26,04 долара за барел преди обяд, съобщи Ройтерс.

Администрацията на Тръмп обмисля дипломатически натиск, който да принуди Саудитска Арабия да затегне крановете си и санкции срещу Русия.

Тези мерки ще трябва да принудят и двете страни да намалят производството, съобщава Wall Street Journal, позовавайки се на неназовани източници.

По време на разговорите на 6 март министрите на ОПЕК + не можаха да се споразумеят за допълнителни параметри на сделката за намаляване на добива на нефт.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"