fbpx

Първа авиокомпания падна жертва на Covid-19

Първи авиопревозвач прекратява дейността си заради загуби, причинени от разпространяващата се инфекция.

Британската регионална авиокомпания „Флайби“ обяви в четвъртък, че влиза в процедура по ликвидация заради намаляване на броя на пътниците.

Най-голямата независима регионална авиокомпания в Европа, превозваше около 8 милиона души годишно между 81 летища в Обединеното кралство.

Тя има персонал от 2400 души, които оставят без работа.

Фалитът може да урони приходите на някои летища, които вече имат трудности от намалените пътувания заради Covid-19, съобщава БНР.

На своята интернет страница  „Флайби“ посъветва клиентите си да не тръгват за съответното летище, докато не си уредят алтернативен полет.

От британското правителство увериха, че ще помогнат на служителите да си намерят работа и други превозвачи ще поемат обслужваните дестинации на „Флайби“.

Фалитът се очаква да създаде проблеми и на премиера Борис Джонсън, който обеща да вдигне нивото на Великобритания, инвестирайки в регионални транспортни връзки.

„Флайби“ се превърна в първата основна авиокомпания, която прекрати дейността си след появата на коронавируса в Китай в края на миналата година. Инфекцията мълниеносно се разпространява из целия свят.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"